Hamam böceği
hamam böceği
Hamam Böceği - Hamam Böceği İle Mücadele - Hamam Böceği Resimleri - Hamam Böceği İlacı Ve Hamam Böceği Hakkında Geniş Bilgi Sahibi Olabilirsiniz

Hamam böceği, kalorifer böceği, hızlı üremeleri, ortalığı kirletmeleri, kötü kokuları ve en azından potansiyel hastalık(Dizanteri, gıda zehirlenmeleri, Verem, Gastroenteritis, Antrax, Pnomoni, Hepatit,Mantar ) hastalıkları, Astım, allerjik reaksiyontaşıyıcıları oldukları için

bir çok böcek kalıcı ilaçlara maruz tutuldukları halde bunların bir kısmına adapte olmayı başarmışlardır. Bağışıklık geliştirebilmişlerdir. Kanları beyazdır. Hamam böceği, kalorifer böceği, nin bazı türleri kanatlıdır, fakat uçmaktan ziyade yürümeyi
tercih ederler. Dünyanın en büyük hamamböceği Güney Amerika'da yaşar ve yaklaşık 15 cm uzunluğunda olup iki kanat arası uzunluğu da 30 cm civarındadır. Hamam böceği, kalorifer böceği, çok pistirler ve her şeyi yerler. Her pisliği, mikrobu taşır ve bulaştırırlar. Gıda, su ve sıcağa ihtiyaçları oldukları için insanların oldukları yerlerde yaşarlar. Hamam böceği, kalorifer böceği, Evlerde ilk yerleşeceği yer mutfak ve banyolardır. Genelde bütün zamanını yuvalarında, delik ve çatlaklarda saklanırak geçirirler, karanlığı sever ve geceleri aktiftirler, çok dayanıklıdırlar, bilinçsiz yapılan amatör mücadelelerde ilaçlara çok çabuk direnç kazanırlar.Hamam böceği, kalorifer böceği, bütün insanların ve diğer canlıların yediği ve yemediği her şeyi yerler, kağıda kadar. Genelde toplu koloniler halinde yaşarlar,

15 ay kadar ömürleri vardır. Nemli, sıcak ve pis yerleri severler kanalizasyon, kazan dairesi, depo, bodrum, toprak altı galerileri ambalaj içleri gibi yerleri istila ederler. Hamam böceği Genelde endüstriyel isletmelerde çok görünürler. Yılda 8-10 defa yumurtlarlar. Antenleri çok küçük miktarlardaki nem ve yiyeceği tespit edebilir.Karınlarının arka tarafından uzanan duyargaları çok hafif hava akımlarına bile duyarlıdır; öyle ki, potansiyel bir tehlikeden saniyenin binde 54'ü gibi bir zamanda kaçmaya başlayabilirler. Hamam böceği, kalorifer böceği, Dizanteri, gıda zehirlenmeleri, Verem, Gastroenteritis, Antrax, Pnomoni, Hepatit, Mantar hastalıkları, Astım, alerjik reaksiyon gibi çeşitli hastalık mikroplarını taşır ve bulaştırırlar.
böceği böcek hamam

Hamam böceği, kalorifer böceği, sayıları itibariyle ekosistemin önemli bir parçası olan bu böcekler, bağırsaklarındaki protozoa ve bakteriler yüzünden hemcinsleri de dahil olmak üzere bir çok şeyi yiyebilirler. Bu sebeple de ormanlardaki çer-çöp ve diğer hayvanların artıklarının yeniden tabiata dönmelerini hızlandırırlar. Bu arada kendileri de bir çok hayvana, hatta bazen insanlara yiyecek olurlar. Evlerde,ve dışarıda yasayan Hamamböceklerinin hastalık vektörleri olduğu kanıtlanmıştır. Isırmadıkları ve sokmadıkları için bakımları kolay, kullanımları güvenli ideal laboratuar hayvanıdırlar.

Hamam böceği, kalorifer böceği, iskeletleri vücutlarının dışındadır. Yılda birkaç defa iskelet, yani kabuk değiştirirler. Kabuğunu yeni değiştirmiş bir hamamböceğinin rengi beyaz, göz kısmı siyahtır. Kabuk 8 saat sonra normal rengini kazanır. Bazı türlerde dişiler sadece bir defa çiftleşir ve bu onlara ömürleri boyunca yeter. Kafası kopmuş bir hamamböceği 1 hafta daha yaşayabilir. Sonuçta ağzı olmadığından su içemediği için susuzluktan ölür. Yüzebilirler, ama ağız veya burunları ile değil de yanlarından nefes aldıkları için su yüzeyine doğru yüzerken çok zorlanırlar. Saatte 4.800 m kadar koşabilirler, maraton rekoru olmasa da boylarına göre çok çok iyi koştukları bilinmektedir.

hamam hamam böcegi

6 ayakları vardır. Bir çoğunda 18 eklem bulunur. 40 dakika boyunca nefeslerini tutabilirler. Hayatlarının % 75 ini dinlenerek geçirirler, bu günde 18 saat demek olur ki, bayağı tembel oldukları anlamına geliyor. Dünya üzerindeki türlerinin sayısı 5000 civarındadır. Hamam böceği, kalorifer böceği, Yaklaşık 320 milyon yıl önce, karbonifer çağda ortaya çıkmışlardır ve bu güne kadar görünüşleri çok az değişmiştir. Ağızları sağa-sola doğru hareket eder. Yiyeceksiz 1 ay, ancak susuz 1 hafta yasayabilirler. Kalbi basitçe valfli bir tüpten ibarettir. Tüp kanı ileri ve geri pompalayabilir. Kalp böceğe hiçbir zarar vermeden durabilir de. Yavru hamamböcekleri milimetrenin yarısı kadar bir deliğe sığabilir. Yetişkin erkekler 1.5 mm, hamile dişiler de 4,5 mm büyüklüğündeki aralıklara sığabilirler. Dünya üzerinde her yerde bulunurlar. Türlerinin çoğu tropiklerde yaşar, ancak Kuzey ve Güney Kutuplarında da yaşayabilirler. -32 dereceye kadar dayanabilirler. Hamam böceği, kalorifer böceği, Ayaklarındaki pençeleri sayesinde duvarlara tırmanırlar. Koku alma duyuları o kadar gelişmiştir ki ev halkını misafirlerden ayırt edebilirler. Dişiler feromon denilen bir tür koku salgılayarak erkekleri davet ederler.

Hamam böceği, kalorifer böceği, DICTYOPTERA familyasındandırlar yumurta yöntemiyle çoğalırlar. İçinde 35-40 yumurta bulunan paketler yaparak her mevsim ürerler. Yumurtalarını sırtlarında taşıyabilir ve dolaştıkları her yere dökülebilir. Bir defada 200 yumurta üretebilirler ve bir yumurta paketinden 35-40 adet larva(yavru) meydana gelmektedir. yumurtaları 18 gün'de yavru olarak çıkar. çok hızlı ürerler. üredikleri ortamda koloniler halinde yaşarlar, yılda 8-10 defa yumurtlarlar. Dişi ergin Hamam böceği, kalorifer böceği, öldükleri anda bile yumurtalarını bırakırlar. Böcek yumurtaları herhangi bir ilaçlamayla ölmemektedir. Bu nedenle ilk ilaçlamada mevcut böcekler öldürüldükten sonra yumurtadan çıkabilecek olan yavrular için 20 gün sonra ilaçlama mutlaka tekrarlanmalıdır. Hamam böceği, kalorifer böceği, Genellikle geceleri aktif olan bu böcekler ışığa karşı hassastırlar. Bir Binada 10 kat birden bir gecede dolaşabilirler. yaklaşık bir gecede 4,5 km yol kat edebilirler.

hamam böceği hamam böcek
Hamam böceği haşere gurubunun en çok ve en çabuk üreyen böceği olup evlerimizde sıklıkla rastladığımız bir haşeredir. Hamam böceği (kalorifer böceği) eklem bacaklılar sınıfı içinde incelenen hayvanlar gurubu içinde incelenen bir haşere türüdür. Hamam böceği beden olarak kendi türleri arasında farklı boy ve yapıları vardır.
Hamam böceğinin toplamda 6 ayağı var ve başucunda da 2 adet antenleri vardır. Hamam böceği bedeninin üst kısmında kanatları var ve sert kitin denen maddeden oluşmuştur. Bu kabuk ile hamam böceği(kalorifer böceği) kendini dış etkilerden korumaktadır. Hamam böcekleri bu kanatlarını uçmak için çok nadir kullanırlar. Evlerde bulunan hamam böcekleri kanatlarını asla kullanmazlar.
Hamam böceğinin ayak yapıları çok güçlü ve sağlamdır. çok çabuk hareket ederler ve 1 günde 4 – 5 km kadar yol alabilirler.
Hamam böceğinin boyu ve yapısı hamam böceğinin türüne ve beslenmesine bağlıdır. Hamam böceği genellikle 5 – 8 cm iken bazı türleri de12 cm kadar olabilmektedir.
Hamam böceği nemli ortamı sever ve vücut yapısı çok dayanıklıdır. Hamam böceği çok sıcak ortamda ve çok soğuk ortamda da bulunur. Hamam böcekleri 50 derece sıcaklıkta bulunurlar aynı zamanda – 30 ile -35 derecede de yaşarlar. Aynı zamanda hamam böceği radyasyona ve ültraviyole ışınlarına karşıda dayanıklıdır. Araştırma yapan bilim adamları radyasyona tutukları hamam böcekleri (oryantal hamam böcekleri ) saatlerce direnç göstererek hiçbir şey olmazken insanlar bu tür bir muameleye tutulduklarında 1 – 2 saniye içinde ölürler.
Hamam böceği halk arasında farklı isimler ile anılırlar. Hamam böceği (alman hamam böceği, oryantal hamam böceği, kalorifer böceği, kara Fatma gibi ) türleri mevcut ve bu isimler bütün türler için genel olarak da kullanılır.
Dünya üzerinde her kıtada yaşayan her hamam böceğinin türü, rengi ve yapısı farklıdır. Dünya üzerinde yaşayan hamam böceği türü sayısı yaklaşık 5000 kadardır. Bu türlerden bazıları şöyledir.
Amerikan hamam böceği yapı olarak diğer türlerinden küçük yapılı ve renk olarak kızıl renklidir. Diğer türleri ile aynı özelikleri taşırlar. İnsanların yaşadığı alanlarda bolca bulunurlar ve buldukları her türlü besinleri tüketirler.
Oryantal hamam böceğini kendi cinslerinden olan türlerden renkleri ile ayrılırlar. Oryantal hamam böcekleri renk olarak kapkara bir renktedir.
çok dirençli olan bu böceklere renginden dolayı kara Fatma ismi verilmiştir.
Alman hamam böcekleri de sarımsı veya açık kahverengimsi yapıdadır. çok hızlı olarak yürüyen bu böcekler kendi türleri ile aynı özeliktedir.
Hamam böceği( alman hamam böceği ) türleri yumurta bırakma sayısı da farklıdır.
ilaçlama böcek
Hamam böceklerinde çok güzel şekilde çalışan bir sonar veya radar denen bir sistem bu sistem ile çok ufak titreşimleri bile algılarlar. öyle ki belli bir ortamda bir yaşayan insanların arasına yeni biri katıldığında onu dahi algılayıp fark eder. Yani evlerimizde yaşayan hamam böcekleri evlerimize misafir geldiğinde onu bizlerden ayırt edebililer.
Hamamböceği geceleri aktif olarak beslenir ve gezinirken gündüzleri ise kenar ve kuytu bölgelerde dinlenerek geçirirler. Hamam böceği (amerikan hamam böceği) evlerdeki besinlerden tüketirler evlerdeki açıkta bırakılan yemek ve besinlerden yediği zaman bu besinlerin üzerine salya, dışkı ve yumurtasını bırakır.
Açıktaki yemekler bu bakımdan çabucak bozularak yenmez hale gelir. Hamam böceğinin bozduğu yemeklerden tükettiğimiz zaman ciddi sağlık sorunları yaşayabiliriz.
Hamam böcekleri evlerimize pis su akarlarından ve lağım sularından geldiği için evlerimize birçok hastalık ve mikrop taşımaktadır.
Hamam böcekleri besin olarak hem bitkisel olarak hem de hayvansal olarak beslenirler. Hamam böceği evlerde açıkta bıraktığımız tüm yiyeceklerden tükettiği gibi evlerdeki ölü diğer böcükleride besin olarak tüketirler. Hamam böceği kendi hemcinslerinin leşlerini dahi yerler. Ayrıca hamam böceği evlerde bulunan kâğıt ve hayvansal ürünlerden yapılan eşyaları da kemirirler.
Hamam böcekleri besin olarak insan kanını kullanmazlar bu bakımdan kesinlikle insanı ısırmaz ve sokmazlar. Hamam böceği kesinlikle insanı ısırıp zehirlemez.

Hamamböceği açlığa ve susuzluğa dayanıklı hayvanlardır bu böcekler uzun zaman hiçbir şey yemeden ve içmeden dayanabilirler. Hamam böceği hiçbir şey yemeden aç olarak 40-45 gün kadar dayanabilirler. Aynı zamanda besin bulamadığında susuzluğa 1 hafta kadar dayanırlar. Bu bakımdan hamam böceğinin ne kadar dayanıklı ve dirençli olduğunu görebilirsiniz.

Hamam böceği çok çabuk üreyen ve çok sayıda çoğalan bir haşere gurubudur. Birçok hamam böceği türünde bir kez çiftleşmeden sonra bu hamam böceği için yeterlidir. Bazı türler ise yılda 2 – 3 kez çiftleşir. Ergin bir hamam böceği çiftleştikten sonra yılda 4 -5 kez yumurta bırakır. Hamam böceği türüne bağlı yumurta sayısı değişebilir. Hamam böceği genellikle her yumurtlamada 350 – 400 kadar yumurta bırakır. Hamam böceği yumurtasını evlerde pis su akarlarına, halı ve parke altlarına, duvar yarıklarına, ev çatı ve bodrumlarına bırakırlar. Evimize gelen 1 hamam böceği 1 yıl sonra binlercesi olup evimizi kuşatır.
Hamam böceği yumurtalarını bıraktıktan 15 – 20 gün sonra larvalaşır. Hamam böceği larvaları belli bir zaman sonra yavru böcek olarak beslenmeye başlarlar. Hamam böceği halk arasında farklı isimler ile bilinir. Hamam böceğinin diğer adları şöyledir:

hamam böcekgi böcek
Hamam böceği
Kalorifer böceği
Oryantal böceği
Alman hamamböceği
Amerikan hamam böceği
Kara Fatma
Kakalak
Börtü böcek
Kara böcek

Gibi birçok isimle anılırlar.
Hamam böceği uzun ömürlü hayvanlardır. Açlığa ve susuzluğa uzun zaman dayanan bir haşere olan hamam böcekleri yaklaşık 40 – 45 gün kadar hiçbir şey yemeden dayanabilirler. Susuz olarak 1 hafta kadar yaşarlar. Hamam böcekleri yaklaşık olarak 2,5 – 3 yıl kadar ömürleri var.
hamam böcekleri böcek
Hamam böceği herhangi bir kısmı kopsa veya ezilse dahi bir hafta kadar canlı kalabilir. Hamam böcekleri ölüm esnasında dahi yumurta bırakarak çoğalabilen haşerelerdir.
Hamam böceklerinde çok ilginç bir özelik bulunmaktadır. Hamam böceği kendi kabuğunu yılda birkaç kez değiştirerek gençleşir kabuk değişimi ve yeni kabuğa bürünme olayı tamamen aynı gün içinde olmaktadır.
Hamam böceği haşeresinden insana birçok hastalık bulaşır bu bulaşma yıkanmadan yenilen sebze ve meyvelerden bulaşır veya üstü açık kalan besin maddesinden insana bulaşır.
Hamam böceğinden insana bulaşan başlıca hastalıklar şunlardır.
1 dizanteri
2 hepatit
3 grip mikrobu
4 gıda zehirlenmeleri
5 verem mikrobu
6 Alerjik hastalıklar
7 astım mikrobu
8 verem mikrobu
9 mantar hastalıkları

Ve gıda zehirlenmelerinin %90 – 95 bu haşereler ile oluşur
hamam böcegi hamam böcekleri
HAMAM BÖCEĞİ İLAçLAMA VE HAMAM BöCEĞİ İLE MüCADELE
Hamam böcekleri ile mücadelede kullanılan ilaçlar faklı olabilmektedir. Hamam böceği ilaçlaması için jel ve benzeri ilaçlar kullanılabilir ve aynı zamanda hamam böceği ilaçlamasında sıvı ilaçlarda kullanılabilir. Hamam böceği çok çabuk üreyen ve çok fazla sayıda çoğalan bir haşere gurubudur.
Hamam böceği ile mücadelede kesinlikle ferdi olarak müdahale yeterli sonuç vermez.
Bu bakımdan hamam böceği ile mücadelede mutlaka profesyonel ilaçlama şirketleri ile çalışın ve ilaçlama için mutlaka ilaçlama şirketlerinden bilgi alın.
Hamam böceği ve benzeri haşere gurubu için mutlaka periyodik halinde ilaçlama yapılmalı. çünkü ilk ilaçlamada haşereleri öldürür. Hamam böceği yumurtaları çok sağlam olduğu için hiçbir ilaç kesinlikle etki etmez hamam böceği yumurtaları için 21 gün sonra mutlaka 2. ilaçlama yapılmalı zira hamam böceği yumurtaları takriben 15 – 20 gün içinde açılır.
İlaçlama yapan firma mutlaka işini iyi bile tecrübeli ve yasal bir firma olmalı. İlaçlama işini yapan kişilerde mutlaka işin eğitimini almış bilgili ve tecrübeli kişiler olmalı.
 
Bu Site Sorunsuzhosting Tarafindan Host Edilmektedir